Żółwiciel
Potężne duchy i strażnicy wiedzy. Dział o ich znaczeniu i mocach.
Moderator: Kapelusznik
Żółwiciel
noezb napisał(a):Ja bym ujal raczej, zeby zalozyc Sfore
Dreamcatcher napisał(a):Ok, więc napiszę coś od siebie, bo poniekąd z wilkiem pracowałem nieco, choć to nie mój totem.
Spotkałem dwa rodzaje wilka: samotny łowca i członek watahy. Pierwszy kroczy własnymi ścieżkami, choć jest to wynik braku przystosowania raczej. Gdyby znalazł watahę podobnych sobie, niekoniecznie takich samych, przyłączyłby się do watahy. Ceni sobie prywatność, i raczej unika walki, choć przyparty do muru potrafi się bronić i uderzyć.
Kot z Cheshire
Alicja
wilk stepowy napisał(a):Chociaż temat jest dosyć stary... chciałbym pozdrowić watahę, ja wilka w sobie odkryłem naście lat temu, odkryłem ten pierwszy typ samotnika, w którym cały czas toczy się walka z okrutną stroną wilczej natury odrzuconą przez zakorzenione w umyśle standardy społeczne...
Pan Gąsienica
Bartholomeo napisał(a):Hm... ja kontakt z wilkiem mam od bardzo niedawna (początek kwietnia). W każdym razie... To co mnie najbardziej w nim fascynuje to swego rodzaju 'wyluzowanie' wynikające z przeświadczenia o własnym miejscu. To co pisaliście wcześniej o stadzie i indywidualności, jakby uczestniczenie w 'większym mechanizmie' a jednocześnie nie zatracając się w tym... W moim przypadku to daje takie poczucie luzu, że agresja, niecierpliwość etc. schodzą na dalszy plan...
Pozdrawiam wszystkie Wilki;) i również dołączam;)
Alicja
Pan Gąsienica
Pan Gąsienica
Paye napisał(a):W ostatnich latach wzrosła podobno populacja wilka w polsce, więc i ludziz tym totemem przybywa... ciekawe
Alicja
Pan Gąsienica
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość