Hagalaz
Czy korzystacie z jej pomocy w czasie wypraw do świata umarłych?
(jeśli to bardziej pasuje do działu o runach, to proszę o przeniesienie tematu, ale mi chodziło ściśle o wykorzystanie tej runy w nekromancji)
Dział o szeroko pojętym rozumieniu znaków runicznych i ich znaczenia; tematyka od pisma runicznego do jego symboliki i jej indywidualnego odbioru.
Moderator: Kapelusznik
Strzygon napisał(a):Z Haglaz korzystam by wywolac burze - roznego rodzaju. Burze oczyszczaja duzo i duzo zmieniaja.
Sophie napisał(a):Przecież to w sumie niemożliwe
Sophie napisał(a):Tzn?
W jakim innym sensie jeszcze można rozumieć 'burze'?
Sophie napisał(a):Ale cóż zrobić (powracając do runy) jeśli czujemy, że nic ona nam nie daje?
Sophie napisał(a):Więc twierdzisz, że nic dawać nie musi?
Więc po co w ogóle ją nosić?
Miała 'pomagać w kontaktach ze światem zmarłych' czy 'przełamywac bariery i blokady'
Sophie napisał(a):Tzn?
W jakim innym sensie jeszcze można rozumieć 'burze'?
Djembe napisał(a):Nie będe tego tłumaczył. A tak bez złośliwości to poczytaj jeszcze troszkę.
Nocny_Wyjec napisał(a):by mogła poczytać najpierw trzeba coś jej napisać... Tym bardziej, że nawet nie powiedziałeś co jest dobrze poczytać
Sophie napisał(a):Ach, dzięki Nocny_Wyjec .
W sumie to chyba i tak ta runa nie jest dla mnie
Sophie napisał(a):Raczej zamieszczona książeczka z adresem tego forum xd
A jak uważasz, lepiej zawiesić runę przy sobie czy trzymać gdzieś w szafce?
I dlaczego lepiej aby jej ludzie nie widzieli?
Tak bynajmniej wyczytałam w owej książeczce
Sophie napisał(a):A jak uważasz, lepiej zawiesić runę przy sobie czy trzymać gdzieś w szafce
Sophie napisał(a):Ale gościu pisał że można trzymać ją też w pobliżu
Strzygon napisał(a):Co ma zaneiczyszczanie aury wspolnego z Haglaz?
Sophie napisał(a):Ale gościu pisał że można trzymać ją też w pobliżu...
Mam tą runę, ale jakoś jej nie czuję.
W sumie to jak ją dotknęłam to coś jakby, jakaś energia przeszła, nie wiem jak to określić.
Ale później ją oczysciłam, naładowałam i lipa ^^
No jak uważasz, to co napisałem to tylko moje indywidualne odczucia względem tej runy.
A może to właśnie jej działanie sprawiło, ze teraz czytasz to forum i mas możliwość skonfrontowania wiele swoich iluzji z rzeczywistością?
W gruncie rzeczy to właśnie prowadzi do prawdziwej mocy i uruchomienia pewnych zdolności "parapsychicznych" Wink
Sophie napisał(a):Heh, no tak, ale trzeba wiedzieć jak używać danej runy.Jak z niej korzystać. No bo co mi z niej jak nie potrafię z nią pracować.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość