Jak zrobić runy z kamienia?

Medytacje z runami. Wasze pomysły, ciekawe techniki, doświadczenia. Praktyczne wskazówki.

Moderator: Kapelusznik

Post N sty 10, 2010 5:40 pm

Jak zrobić runy z kamienia?

Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące run z kamienia. Odrazu chce napisać że nie mam możliwości zrobienia run z drewna, gdyż trudno mi je teraz zdobyć. Bardzo prosze o dostanie odpowiedzi na dręczące mnie pytania takie jak.

1. Jakie kamienie najlepiej uzyć? Gdyż myślałam o kamienaich szlachetnych które wiele dla mnie znaczą, bo wierzyłam że każde z nich ma swoją moc gdy bylam mała ;)
2. Czym mam szlifować kamienie?

Za wszelkie potrzebne informacje będe dozgonnie wdźęczna. A runy z drewna spróbuje zrobić w wiosne na działce. Więc z chęcia nie pogardze informacjami o runach z drewna, chociaż i tak przeczytalam wiele w poprzenich postach :)

Pan Gąsienica
Pan Gąsienica

Post Śr sty 20, 2010 10:17 am

Jeśli masz możliwość zrobienia run z kamien szlachetnzch czy półszlachetnzch to swietnie. Mozesz je dobrać według kamieni dla siebie (jaki kamień najlepiej z toba współgra)
Mozesz te z użyć małych płaskich kamyków np ze strumienia lub znalezionzch na plaży i pomalować je.

Co do drewna to zawsze mozna podejść do stolarza i p[oprosić o małe krążki drewienek.

Post Pn kwi 12, 2010 5:20 pm

Mam pytanie. Na portalu znalazłem zbiór zdjęć bardzo pięknie wykonanych runicznych talizmanów. Z przyjacielem zaczęliśmy się spierać o materiał wykorzystany przy ich wyrobie. Czy moglibyści pomóc rozstrzygnąć spór?

http://shamanika.pl/images/photoalbum/album_9/19.jpg

Z jakiego materiału jest wykonany ten talizman?? Kamień czy drewno?
Z góry dziękuje.

Powrót do PRAKTYKA