Leczenie Energia
Btw: Czy po skonczonej pracy z czakrami powinienem je zamykac? Czy to konieczne? Dzisiaj byl pierwszy raz pracy z czakrami noigdy tego nie robilem, a cwicze je bo przygotowuje sie do projekcji asralnej
Najważniejsza powinność szamana; tutaj w znaczeniu nie tylko leczenia indywidualnego, ale także uzdrawiania relacji i miejsc.
Moderator: Kapelusznik
Nocny_Wyjec napisał(a):Generalnie leczenia nie polecam osobom które nie mają w tym doświadczenia i nie nauczyły się tego od osób które się na tym znają. To jest trochę jak z lekarzami leczącymi choroby, tego się trzeba nauczyć by nie zrobić komuś krzywdy.
noezb napisał(a):no wiec , na razie bede praktykowal tylko rozwijanie czakr, a inne pytanie, moge siebie leczyc za pomomoca tej energii? Mam na mysli potorzenie tego procesu ze zaminiam ja na biale kojace swiatlo? W koncu jezeli robie to wlasna energia , sobie, to chyba nic zlego?
Pan Gąsienica
Nocny_Wyjec napisał(a):Lepszym wyjściem było by chyba zwrócenie sie do totemu tej osoby i wsparcie energetyczne jego, dzięki czemu on przetworzy odpowiednio te energię i przekaże ją potrzebującemu.
Nocny_Wyjec napisał(a):To jest trochę jak z lekarzami leczącymi choroby, tego się trzeba nauczyć by nie zrobić komuś krzywdy.
noezb napisał(a):Btw: Czy po skonczonej pracy z czakrami powinienem je zamykac? Czy to konieczne? Dzisiaj byl pierwszy raz pracy z czakrami noigdy tego nie robilem, a cwicze je bo przygotowuje sie do projekcji asralnej
Gerich napisał(a):noezb napisał:
Btw: Czy po skonczonej pracy z czakrami powinienem je zamykac? Czy to konieczne? Dzisiaj byl pierwszy raz pracy z czakrami noigdy tego nie robilem, a cwicze je bo przygotowuje sie do projekcji asralnej
Powinieneś zamykać. To tak jakbyś szedł z otwartą buzią. Coś może do niej wlecieć
Robert Bruce napisał(a):zadne zlokalizowane dzialanie swiadomosci lub wizualizacji nie spowoduje dezaktywacji lub zakniecia osrodka energetycznego(czakry)
zjawa realna napisał(a):racuje z czakrami i zajmuje sie bioenergoterapia od lat i nigdy nie uzywalam czegos takiego jak zamykanie czakr. Jesli pomagam komus, to i tak nie chodzi o jakies wyjatkowe pobudzenie czakr, tylko przewaznie o oczyszczenie i zharmonizowanie (w tym sie zawiera i doenergetyzowanie). Jesli pracuje ze sobą i faktycznie jakis konkretny osrodek wyjatkowo pobudzę - na zakonczenie pracy po prostu harmonizuje calosc mojej energetyki - wiekszy energii poziom w niczym nie przeszkadza. Nie uwazam, zeby specjalnie pożyteczne bylo myslenie, ze "cos ci tam moze wpasc" - jak tak bedziesz myslal - faktycznie to zrobi;)
Natomiast fakt jest faktem, ze jesli sie otwierasz na pewne energie, to te energie otwieraja sie na ciebie i tutaj mozna "oberwac". Recepta na to jest nie tyle jakies szczegolne zamykanie sie - raczej duza koncentracja i swiadomosc tego co sie dzieje.
zjawa realna napisał(a):Poza tym - na przyszlosc - fajnie sie nauczyc nie korzystac ze swojej energii przy pracy z innymi.
powodzenia:)
noezb napisał(a):wizualizuje jako bulki ktore rozrywam astralnymi "rekoma" Very Happy a czy przy zamykaniu konieczne jest przeciaganie energii w odwrotny sposob? Czyli od Korony do stop?
Nocny_Wyjec napisał(a):Jestem, a raczej byłem jakiś czas temu... martwy? Smile Chyba to trochę o co innego chodzi.
Strzygon napisał(a):A wydawalo mi sie ze w kulturze zachodu wlasnie te dolne powinny byc aktywne a gorne nie. Smile
Zwlaszcza ze wiele ludzi wspolczesnie naprawde zachowuje sie tak jakby muladhara byla nadaktywna u nich. Razz
Alicja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość