Alicja
Proszę, pomóżcie.
Opowiem wam, co dzieje się w moich snach i myślach. Chciałabym, abyście powiedzieli mi czy zwierzę, które pojawia się w moich snach i myślach jest moim zwierzęciem totemicznym?
*czytałam wcześniej parę wpisów dotyczących rozpoznawania zwierząt totemicznych: czytałam, że zwierzę totemiczne to w dużej mierze (prawdopodobnie) to, które nam się śni, które widzimy..np.w myślach?
Otóż takim zwierzęciem w moim przypadku jest WILK.
Raz śniło mi się, że biegnie za mną wataha wilków; wybiegają z doliny.. O ile dobrze pamiętam sen powtórzył się raz lub dwa razy.
Następnie śniło mi się, że czarny wilk biegł za mną ; ja się (chyba) go bałam, ponieważ uciekałam/uciekłam, ale on co wieczór wracał pod moje okno..
Ale sen, który przyśnił mi się ostatnio jest mi chyba najbliższy - biały wilk leżał na dywanie w moim pokoju, blisko mojego łóżka, tuż przy krześle (do komputera przy biurku). Obserwował mnie, ale w jego oczach nie było agresji, raczej..hm..ciężko określić..łagodność, opiekuńczość. OBUDZIŁAM SIĘ. Trochę się wystraszyłam, tymbardziej, że okno było otwarte (choć mieszkam na pół piętrze - domek jednorodzinny nieopodal lasu i pięknych dość wysokich wzgórz. Piękna zielona okolica). Dziwnie przez kilkanaście sekund odczuwałam jego obecność.. Wtedy natychmiast odwróciłam się i spojrzałam na miejsce, w którym leżał wilk z mojego snu. Wilka oczywiście nie było, za to zadziwiające było to, że krzesło (obrotowe) stało identycznie. IDENTYCZNIE JAK W MOIM ŚNIE. Dokładnie w tym samym miejscu. Nie było obrócone ani o kąt, ani o centymetr..
Poza tym bardzo szanuję te zwierzęta. Kocham je, bardzo mnie fascynują, ale i zarazem niekiedy napawają lękiem.
Często też pojawiają się nie tylko w moich snach, ale też myślach! Zaczęło się to niedawno.
CZY TO WŁAŚNIE WILK JEST MOIM ZWIERZĘCIEM TOTEMICZNYM?

wiele osob poczatkujacych ma cisnienie na totem, zupelnie niepotrzebnie. jezeli przyszedl do ciebie wilk, pracuj z wilkiem, po to jest. kiedy bedziesz gotowa, twoj totem sie pojawi i wtedy bedziesz wiedziala ze to jest to. nie ma co szukac na sile, bo moze byc tak ze uznasz za totem cos co nim nie jest, a w dodatku jeszcze sama bedziez w to wierzyc. powodzenia z wilkiem