Czasami, mam wrażenie, że Totemy, są wzywane zbyt dynamicznie, zbyt na "siłę" ... Rytuał, jak podróż szamańska, jest tylko techniką narzędzia
"meta-fizycznego" postrzegania,
kłebiących się nam w głowie, dość często przejawów, myśli, tych których dopiero szukamy - tych właściwych.
Jednak, spontanizm i inteligencja intuicji, chociażby na poziomie medytacji z wizualizacjami...
może pomóc nam osiągnąć znalezienie tego właściwego Totemu.
Czy, zwierze mocy, może być Totemem ? Jak odróżnić, Totem od zarzucającego się podczas wizji Talizmanu "ochronnego" ?
U mnie wielokrotnie sprawdza się,
podróżowanie po "wizjach" na poziomie pół snu. Tak w rzeczywistości materialnej, kiedy zaczynam usypiać, i się relaksuję w umyśle... i zaczynam się modlić spontanicznymi nachodzącymi mnie samoistnie słowami,
w moich myślach...
powstają obrazy - często odwiedza mnie na tym poziomie okapturzona postać w szacie... może dlatego, że mój umysł [mózg] i jego cechy
poprostu lubią takich mnichów kapturników, i stąd
wyobraźnia projektuje
takie oprazy projekcji na arenie wizji...
Póxniej, zdarza mi się Tam djalogować z owym określę Pana - Przewodnikiem... i często potem pojawiają się dodatkowe u mnie,
każdy ma z tym różnie, ze względu na różne zależności, wewnętrzne i zewnętrzne.
i potem, często pojawiają się dodatkowe obrazy, które chyba muszę interpretować. Ich symbole, jak sny w odpowiedni sposób i szukać cech wspólnych, odnośnie Totemu.
Kiedyś
gorąco pragnęłam, aby moim Totemem przewodnim był czarny kruk, jednak okazało się, że niestety nie Kruk, a zupełnie inny podobny krukom Ptaszor.
Pozatym, zastanowiło mnie, czy jeśli w horoskopie Chińskim, jestem Małpą
rocznikową,
to czy naprzykład to nie jest mój totem, a moja osobowość zwierzęca, bardzo przypomina małpę a czasem, nawet coś ma z kota...
myślę, że takie rzeczy wychodzą podczas samotnych wypraw
gdzieś w gęstwinie lesnej, przy ognisku, w spokoju
w transie i długiej kontemplacji ...
: ) >westchnienie, sentymentu, do tych rzeczy<
Wciąż, się zastanawiam, jaki ja mam Totem...
A wasze techniki, powyższe, hym
każdy ma swoje i róźność narzędzi Inność Natury się liczy i ceni.