czy to dobry znak??

Zgłębiamy ulotny język snów. Dział, w którym można opisać swój sen i porozmawiać o jego symbolice.

Moderator: Kapelusznik

Alicja
Alicja

Post Pn kwi 05, 2010 11:10 pm

czy to dobry znak??

Śniło mi się jezioro, nad którym mieszkam. Na pomoście stał wielki tir- most z trudem wytrzymywał jego ciężar, ktoś powiedział, że nie mogę po nim przejść, tylko musze przepłynąć pod spodem, więc to zrobiłam- widziałam jego konstrukcję. Nagle ktoś ogłosił, że za chwile zaczynają się zawody pływackie. Przypomniałam sobie, że nie mam okularów do pływania i spinki do włosów, więc szybko po nie pobiegłam do domu. Gdy wracałam, wszyscy już byli gotowi do startu. Znajomy dał znać z łódki, że poczekają na mnie, po czym dał sygnał do startu. Byłam na niego zła i wyruszyłam z opóźnieniem. Wszyscy byli daleko przede mną... Nagle zobaczyłam budynek i stwierdziłam, że przechodząc przez niego mam szansę przyspieszyć. W budynku spotkałam kobietę, która poprosiła, bym nasmarowała jej piersi balsamem, zrobiłam to, po czym wybiegłam z budynku. Dotarłam do rzeki, na której był silny nurt i pływało mnóstwo ogromnych brył lodowo- śnieżnych. Nagle ujrzałam przepływających zawodników, wiec bez wahania wskoczyłam do wody i nagle przydusiła mnie jedna z brył. Usilnie próbowałam się z niej wydostać i choć nie było łatwo, to udało się. Zaczęłam dalej płynąc i okazało się, że na mecie znalazłam się jako pierwsza- wygrałam.
Później nagle znalazłam się przed dużą szkołą, do której weszłam z jakaś kartka. Nie jestem pewna, ale to chyba było jakieś zaświadczenie, ze wygrałam zawody. Chciałam pokazać je dyrektorowi, ale okazało się, że gabinet był pusty, ktoś mówił, gdzie mogę go znaleźć.
Całej reszty nie pamiętam.
Proszę pomóżcie objaśnić ten sen. Czekam na rozwiązanie bardzo ważnej dla mnie- życiowej sprawy. Czy to ma jakiś związek z tym snem??
Będę wdzięczna za wszelkie interpretacje... proszę o pomoc.

Pan Gąsienica
Pan Gąsienica

Post Śr kwi 07, 2010 3:23 pm

Nikt nie napisał? Hmmm... :)
Widzisz, jest taki przyklejony post: http://www.forum.shamanika.pl/viewtopic.php?t=1082

Wynika to z tego, że wielu ludzi chciało by ot tak, żeby z jednego posta wywróżyć im szczęśliwe życie/przyszłość i w ogóle. Ale tak się nie da... przynajmniej na tym forum... tak mi się wydaje :). Nie znamy Cię, nie wiem kim jesteś, ani jaka jesteś. Przedstawiłaś sen, który ma - wg Ciebie - głębokie znaczenie dla Ciebie. Więc w takim razie na pytanie:
gosiaczek2202 napisał(a):Proszę pomóżcie objaśnić ten sen. Czekam na rozwiązanie bardzo ważnej dla mnie- życiowej sprawy. Czy to ma jakiś związek z tym snem??
- możesz tylko Ty nam i sobie odpowiedzieć. Co czułaś itp.

Bo widzisz ja - nie znając Ciebie, a po przeczytaniu streszczenia snu - mogę Ci przedstawić taką interpretację:
Na przeszkodzie w pozytywnym rozwiązaniu Twojej sprawy stoją jakieś przeszkody (patrz: tir), jednak jest wiele możliwości ich rozwiązania (np przepłynięciem pod) - np ominięcie przeszkód, pomoże Ci w tym Twoja kobieca intuicja, masz ją mocno rozwiniętą, oraz inne Twoje atuty z których doskonale zdajesz sobie sprawę. Prawdopodobnie nie zdajesz sobie sprawy tak do końca z głębokością tematu, który chcesz podjąć - świadczą o tym góry lodowe na rzece i w tym jedna przygniatająca Ciebie, ale jak zwykle dasz sobie z tym radę i osiągniesz swój cel.

Albo taką:
Nie jesteś przygotowana do osiągnięcia swojego celu (nie dość że to tylko pomost, nie most, to jeszcze zbyt mocno obciążony). Jednak pojawią się nowe możliwości (wyścig). Będziesz zła na swoich znajomych, że Cię nie wspierają w osiągnięciu nowego celu (znajomy, który najpierw daje znać, że zaczeka, a potem daje sygnał do startu), ale bądź co bądź dlaczego inni mieli czekać na Ciebie? Ponieważ uznałaś, że zostałaś potraktowana niesprawiedliwie postanowiłaś pójść na skróty, nie patrząc na to, że inni włożyli wiele wysiłku, walczą uczciwie. Ty chcesz być pierwsza i to jest dla Ciebie najważniejsze. Gdzieś w środku zdajesz sobie sprawę, że nie działasz uczciwie, ale nie chcesz się tym zajmować (szybkie wejście i wyjście w domu). Dla swojego celu poświęcisz nawet swoją godność, albo kobiecość (to piersi, które masz posmarować balsamem - balsam to lekarstwo zazwyczaj, a piersi mogą mieć coś wspólnego z kobiecością, macierzyństwem, płodnością - Twoją, ale zrezygnujesz z tego. W Twoim przypadku nie wiem co za balsam użyłaś we śnie, może to w jakiś sposób zmienić obraz całości, bo może będziesz chciała tylko wykorzystać swojej atuty w celu osiągnięcia celu...). Później przyłączasz się do wyścigu, ale z lepszej dla Ciebie pozycji, co prawda początkowo obowiązki Cię przytłoczą, ale jakoś się z tego wyplączesz i osiągniesz cel (nie wiem, czy to ten sam, o który Tobie chodzi teraz, czy też nowy, który się pojawi). Jednak dalej ze snu wynika, że to wszystko nie robisz dla siebie, że nie szanujesz siebie i innych, że łamiesz czasem zasady, dla korzyści - ale nie dla siebie, tylko dla kogoś innego - być może ważnego dla Ciebie (szkoła, dyrektor), którego już nie ma, lub którego to nie interesuje... Więc rada dla Ciebie jest taka: zatrzymaj się, zastanów, czy to wszystko warte jest takich poświęceń. Poszukaj w sobie tego, czego pragniesz najbardziej. Albo inaczej, jeśli Twoje pragnienia Cie oszukują, odetnij się od nich, zrób coś co zapewni Ci spokój i pogodę ducha.

Która z tych interpretacji jest wg Ciebie bliższa prawdy? Ja przecież w ogóle Cię nie znam. Więc jeśli zadasz pytanie: "Jakim prawem tak Cię osądzam?" Odpowiem: "Żadnym. Nie mam takiego prawa". Ale też nie mogę Ci pomóc, bo wiem tylko to, co nam powiedziałaś na forum, opisując Twój sen - może ważny, może nie. Mądrymi gwiazdy nie rządzą - jak mawiał pewien borostwór... ;)
odwaga, wytrwałość, uśmiech
Natężenie świadomości

Powrót do SYMBOLIKA