Burza

Zgłębiamy ulotny język snów. Dział, w którym można opisać swój sen i porozmawiać o jego symbolice.

Moderator: Kapelusznik

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Śr maja 20, 2009 6:17 pm

Burza

Ostatnio przyśniło mi się coś takiego... W sumie nie było to chyba LD. W każdym razie:

Razem ze znajomymi (Ann i dwie nasze znajome) Poszliśmy na jedną z bardziej klimatycznych miejscówek w moim grajdołku (zalane kamieniołowy) Chcieliśmy przyjemnie spędzic popołudnie->wieczór->noc przy ognisku, popływac i takie tam. Nagle zrobiło się strasznie ciężkie i parne powietrze. Zaczęło też wiac i zebrało sięnad nami czarnych chmur. Nie takich zwykłych burzowych ale czarnych. Nie padało jeszcze ale błyskało sięnon stop i to w kolorze błękit/fiolet/czerwień. Oni stwierdzili wspólnie że mam coś zrobic, bo nie po to szli kawał drogi żeby siedziec w lesie miedzy drzewami. Podeszłem do klifu i zacząłem się modlic prosząc o rozpędzenie chmur. Jakoś działało pomału zaczeło się przeżedzac. W tym momencie naokoło mnie (3-6m) zaczęły trafiac błyskawice. Znajomi przez chwile nic nie widzieli. Później młodsza z dziewczyn zaczęła widziec i zobaczyła jak trafiają we mnie po kolei 3 pioruny w sekundowych odstępach (tic-tac-tic) Wyprostowało mnie to, odgieło mi ręce do tyłu. Krzyknołem z bólu na całe gardło a błyskawice naraz wypadły z mojego ciała przez opuszki palców i klatke piersiową złączyły sięw jedną i poleciały w niebo. Chmury rozwiało w ułamku sekundy, ja padłem na kolana, osunąłem się na twarz. Kiedy znajomi zaczęli podbiegac osunęła się pode mną ziemia i spadłem.

I jak to zwykle u mnie bywa obudziłem się tuż przed lądowaniem.
Normalnie sam interpretuje swoje sny, ale ten jest troche zbyt zawiły. Ostatnio właśnie zmieniałem w ten sposób pogode i postanowiłem że przynajmniej do końca maja to się nie powtórzy. W takim właśnie składzie mamy z Ann zamiar iśc swiętowac noc świętojańską w tamtym miejscu.

Mecenas Sztuki
Mecenas Sztuki

Post Śr maja 20, 2009 8:35 pm

Ciekawy sen, a może bylo to ostrzeżenie, żebyś uważal majsterkując przy pogodzie?:>
Każdy jest, kowalem własnego losu

Ann

Alicja
Alicja

Post Śr maja 20, 2009 11:01 pm

Nawet mi cholera jasna nie próbuj robić coś z pogodą w noc świętojańską - będzie lało, to będzie lało - i tak będziemy nadzy i w wodzie, więc jeden kij! A jak brata nie posłuchasz, to już nasze niewiasty się postarają, żebyś posłuchał, o! ;)
Quid est veritas?

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Cz maja 21, 2009 12:12 pm

Tyle że to ostrzeżenie to się domyśliłem :/ Ale mi raczej chodziło o to dlaczego akurat 3 pioruny? Czy to ma jakies znaczenie? I jeszcze te odstępy czasu:P Obiecuje nie majstrowac! Przynajmniej nie przed Nocą Świętojańską :D

Podszyszkownik muchomor

Post N wrz 06, 2009 8:23 pm

wg mnie ostrzeżenie. piorun oznacza energie, czego nie trzeba mówić, to że przyjąłeś jest ok, ale.. ponieważ spotkało się to z bólem nie była to sprzyjająca Tobie energia, a jesteś na tyle silny by móc ją w sobie wydzielić i oddać. bądź masz silnego opiekuna który Ci w tym pomógł. Jest to ostrzeżenie przed miejscem, które jak widać Ci nie sprzyja zbytnio, i tu można domniemywać czy w konkretnym czasie czy w ogóle. ale to czas pokaże
to czego pragniemy najbardziej jest ukryte w czeluściach naszego umysłu
www.nibylandia.blogx.pl

Powrót do SYMBOLIKA