Uzdrawianie przez sen i sny karmiczne.

Tradycja śnienia, doświadczenia, praca

Moderator: Kapelusznik

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Wt wrz 08, 2009 12:02 am

Uzdrawianie przez sen i sny karmiczne.

Ciekawi mnie czy macie i jakie macie doświadczenia z uzdrawianiem innych Istot w czasie snu,
czy wykonujecie zabiegi, nauczacie w czasie snów ?

Mnie się zdarzyło kilka razy asystować przy operacjach, kilka razy ładowałam energią, balansowałam czakry itp. itd różnym Istotom, kilka nocy temu pracowałam z sercem kogoś mi bliskiego,
to nie są sny które planuje, poprostu pojawiają się w śnie potrzebujący i robie co ma być zrobione i już.

Ciekawi mnie też czy macie sny "karmiczne", ja czasami jestem proszona aby "prześnić" coś dla kogoś,
oczywiście na poziomie snu i śnie sny dla kogoś "na zlecenie" efekty są zauważalne na jawie, znikają problemy, wyhaczają się jakieś stare blokady itp. itd.
Czyli na poziomie praktycznym zwyczajnie działa.

Sama też bywam uzdrawiana przez sen, ogólnie 99% mojej aktywności w zakresie uzdrawiania odbywa się via sny, bywa że zapraszam do snu kogoś gdy nie wiem na jawie jak sobie z czymś poradzić.

Z przyjemnością poczytam o Waszych doświadczeniach :)

Żółwiciel
Żółwiciel

Post Wt wrz 08, 2009 11:44 pm

hmm

Jak wspomniałaś o operacjach od razu na myśl mi przyszło określenie "dreamtime" w mitologii Aborygenów. Według ich wierzeń tzw. Ludzie Wysokiego Poziomu dokonywali pewnego zabiegu "chirurgicznego" na wybranych osobach, które dzięki temu stawały się szamanami, czarownikami. Polegało to na umieszczaniu w ciele "kandydata" kryształu kwarcu.
Jeśli chodzi o nauczanie osobiście miewam od lat sny, które określam mianem "szkolnych". Ale tam raczej pobieram lekcje niż ich udzielam ;) Nie zdarzało mi się z tego, co sobie przypominam nigdy "uzdrawiać" w ten sposób; raczej jeśli już to "ratuję". Myślę, że wiele w tej kwestii zależy od tego kto, co ma w głowie, więć te kategorie są jedynie funkcją Interpretatora i nie jest tak istotne to, co robimy podług miary tej funkcji w snach, ale jaki ma to wymiar dla nas jako istot energetycznych.
Świadomość stanowi nasz punkt połączenia

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Śr wrz 09, 2009 9:46 am

Ciekawe jest to że wspomniałeś o kryształach w ciele , mało jest w sieci informacji na ten temat,
spotykam się z nimi dosyć często w swoich pracach energetycznych. Miałam zainstlowne kilka takich struktur które blokowały mi głowne kanały energetyczne, "wyciągnięcie" kryształów u mnie dało efekt
wzrostu samoświadomości. Widziałam takie kryształy u innych, odnosze wrażenie że one są czymś w rodzaju kotwic energetycznych, np. ludzie reiki mają często zablokowaną czakre serca żóltym kryształem jak kalcyt.

Ja nie "uzdrawiam" na jawie, już dawno z tego zrezygnowałam wychodząc z założenia, że każdy jest zdolny do samoleczenia, w snach za to pojawiają się Istoty które chcą pomocy, byłam wielokrotnie leczona w czasie snu, uczestniczyłam kilka razy w operacjach ale moją rolą było "być".

Nagual czytałam Twoje opisy snów, odbieram je w 100% jako sny karmiczne, echa z poprzednich wcieleń,
nie wiem jak to wygląda u Was ale moje sny karmiczne zawsze są sekwencją migawek, z przenoszeniem się przez miejsca, czasy, wymiary gdzie staje się "sobą wtedy" ; sny świadome są zupełnie inne mam w nich pełną "decyzyjność" i świadomość w teraz, w karmicznych pracuje zwykle na emocjacjach dochodząc po przebudzeniu do konkluzji " acha czyli to się wydarzyło, rozumiem".

Pozdrawiam :)

Żółwiciel
Żółwiciel

Post Pt wrz 11, 2009 12:05 am

hmm

Sny, które określasz mianem karmicznych odbieram inaczej. Wtedy zazwyczaj dostaję informację kim byłem. Ale nie traktuję tego dosłownie, ponieważ są to tylko sny i wyraźnie odróżniam je od śnienia. W stanie śnienia wiem, co robić i nie jestem obserwatorem. Zwykłe kategorie, znane tutaj, nie obowiązują. Oczywiście opis może wyglądać, jak wygląda, ale to tylko opis ;) O Aborygenach można znależć cały artykuł na tarace. Tam o ile dobrze pamiętam jest to ujęte w kontekście rzekomych uprowadzeń przez UFO.

Pozdrawiam

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Pt wrz 11, 2009 12:52 am

Nagual napisał(a):Ale nie traktuję tego dosłownie, ponieważ są to tylko sny i wyraźnie odróżniam je od śnienia. W stanie śnienia wiem, co robić i nie jestem obserwatorem.

Czym się dla Ciebie różnią sny od śnienia ?

Ja wszystkie sny które śnie odsłonami odbieram jako sny echa/karmiczne, odbicie/zatrzymanie energii która się uwalnia,
zwykle następuje takie " acha czyli to było tak".

Podszyszkownik muchomor

Post Pt wrz 11, 2009 11:16 am

oboje macie i nie macie racji, wiele snów faktycznie "służy" do nauki, część to wspomnienia, które są nam pokazane, a część to odreagowanie na poziomie świadomości. Granica pomiędzy Śnieniem, a zwykłymi snami jest niezwykle subtelna, i potrzeba wiele doświadczenia by móc ją rozróżnić. moim zdaniem więc jest to dyskusja czysto akademicka, gdyż każde z Was będzie przekonywać do swoich racji. Co oczywiście nie jest złe. Dyskusja jest wskazana, pozwala czasem dostrzec to co ucieka na pierwszy rzut oka.
to czego pragniemy najbardziej jest ukryte w czeluściach naszego umysłu
www.nibylandia.blogx.pl

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Pt wrz 11, 2009 11:21 am

Sinobrody napisał(a):oboje macie i nie macie racji, wiele snów faktycznie "służy" do nauki, część to wspomnienia, które są nam pokazane, a część to odreagowanie na poziomie świadomości. Granica pomiędzy Śnieniem, a zwykłymi snami jest niezwykle subtelna, i potrzeba wiele doświadczenia by móc ją rozróżnić. moim zdaniem więc jest to dyskusja czysto akademicka, gdyż każde z Was będzie przekonywać do swoich racji. Co oczywiście nie jest złe. Dyskusja jest wskazana, pozwala czasem dostrzec to co ucieka na pierwszy rzut oka.

Mnie jest racja niepotrzebna :tongue:=+;P Szukam wiedzy dla siebie, w moim odczuciu trudno mówić
o doświadczeniu w śnieniu, bo śni każdy od momentu narodzin, jedyne co jest inne to skupianie uwagi lub nie na znaczenie snów i śnienia.

Pozdrawiam ciepło :)

Muchomorowa Czarownica
Muchomorowa Czarownica

Post Pt wrz 11, 2009 12:49 pm

BłękitnaSowa napisał(a):...jedyne co jest inne to skupianie uwagi lub nie na znaczenie snów i śnienia.

a czym jest dla Ciebie Śnienie ? bo dla mnie sny które są odreagowaniem a proces śnienia to dwie rożne sprawy.
Z tego co piszesz to wszystko traktujesz jako odreagowanie, chyba nigdy nie przesunęłaś swojego punktu połączenia jak by to powiedział Don Juan ;)
http://shamanika.pl

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Pt wrz 11, 2009 1:32 pm

Śniący napisał(a):Z tego co piszesz to wszystko traktujesz jako odreagowanie, chyba nigdy nie przesunęłaś swojego punktu połączenia jak by to powiedział Don Juan

Don Juan'a czytałam dawno temu wiec nie mam pojęcia czym jest "punkt połączenia".

Ja sny traktuje na tym samym poziomie jak oddychanie, poprostu są i pracuje z nimi w chwili gdy śnie, jeśli przenoszą się na jawe pracuje na jawie, robie to co jest do zrobienia i tyle.

Sny które ja dla siebie nazywam karmicznymi to sny w sekwencjach,
które pokazują co jeszcze nie zostało zakończone, tak jak pisałam bywa,
że śnie tego rodzaju sny na "zlecenie" głownie osób mi bliskich, przesypiam i odhaczam węzły z którymi z jakiś względów sobie nie radzą,
konsekwencja takiego snu na planie jawy jest zwykle natychmiastowa,
symptomy nieprawidłowości znikają.

Nie jestem "specjalistką od snów", jestem dreamer'em który śni swoje sny, nie tłumacze cudzych snów ( bardzo okazjonalnie), nie używam technik, nie prowadze dzienników, nie dotykam kompletnie senników gdyż w moim odczuciu kodują i zaciemniają prawdziwe przesłanie snu.

Dla mnie sen i śnienie to ten sam kawałek sennej świadomości i nie rozgraniczam tego w żaden sposób.

Ostatnio zaprosiłam do snu Istote której uzdrawianie wydawało mi się zbyt skomplikowane na jawie, praca przez sen odbywała się na zupełnie innym poziomie, doszło do ładowania energią, obudziłam się z dymiącymi czakrami dłoni, na planie fizycznym osoba z którą pracowałam zaczyna się przeobrażać i podnosić swoją świadomość,
a wszystko się odbywa bez mojego udziału.

Śniącą świadomość można kierunkować, jednak ja jestem od tego daleka gdyż uważam, że sny mają swoją własną dynamike i rytm związany z naszym rozwojem i potrzebami zmieniającymi się z dnia na dzień.

Pozdrawiam :)

Muchomorowa Czarownica
Muchomorowa Czarownica

Post Pt wrz 11, 2009 2:00 pm

BłękitnaSowa napisał(a):Śniącą świadomość można kierunkować, jednak ja jestem od tego daleka gdyż uważam, że sny mają swoją własną dynamike i rytm związany z naszym rozwojem i potrzebami zmieniającymi się z dnia na dzień.

Sny mają mają swoją rytmikę ale to zależy indywidualności danej osoby.
Moim zdaniem pływasz w swoich "zeznaniach" z jednej strony zapraszasz do swoich snów Istoty, a z drugiej mówisz o własnej rytmice snu, przecież to tez ingerencja w sen - zaproszenie i obecność kogoś.

BłękitnaSowa napisał(a):Nie jestem "specjalistką od snów", jestem dreamer'em który śni swoje sny, nie tłumacze cudzych snów ( bardzo okazjonalnie), nie używam technik, nie prowadze dzienników, nie dotykam kompletnie senników gdyż w moim odczuciu kodują i zaciemniają prawdziwe przesłanie snu.

Według tego co napisałaś to każdy mógł to napisać, każdy śni i z reguły nic z tym nie robi ;)

BłękitnaSowa napisał(a):Dla mnie sen i śnienie to ten sam kawałek sennej świadomości i nie rozgraniczam tego w żaden sposób.

Widzisz skoro się tym nie zajmujesz, i nie masz rozeznania, nie sadzisz że wrzucanie tego wszystkiego do jednego worka nie mając o temacie pojęcia mija się z celem?

Zapraszam do zapoznania się z książkami Castanedy i innych ludzi związanych ze Sztuką Śnienia.
Wtedy może zrozumiesz, że to co dla Ciebie jest jednakowe wcale takie nie jest.

również pozdrawiam ;)

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Pt wrz 11, 2009 10:22 pm

Śniący napisał(a):Widzisz skoro się tym nie zajmujesz, i nie masz rozeznania, nie sadzisz że wrzucanie tego wszystkiego do jednego worka nie mając o temacie pojęcia mija się z celem?

Ojej :D

Książki Castanedy czytałam X lat temu jak i również wszystko co się o śnieniu wydało w kilku językach, znam wielu śniących i jestem dreamer'em :D

Sugerujesz , że potrzebuje specjalnego przeszkolenia aby śnić ? :)

Ja mogę ze swoimi snami robić to co tylko chce bo są moje, to że moje doświadczenia są obce Twoim wyobrażeniom " jak się powinno myśleć o snach poprawnie" coż nie mam na to wpływu.

Śni każdy i to żadna zdolność, niektórzy chcą pracować ze snami, a niektórzy są dreamer'ami których rozwój odbywa się przez sny.

Kim Ty jesteś ?:)

Pozdrawiam.

Muchomorowa Czarownica
Muchomorowa Czarownica

Post Pt wrz 11, 2009 10:29 pm

poczytaj czym są sny a czym jest śnienie i wtedy możemy rozmawiać " dreamerze" ;)

Mecenas Sztuki
Mecenas Sztuki

Post Pt wrz 11, 2009 10:31 pm

BłękitnaSowa napisał(a):Ja mogę ze swoimi snami robić to co tylko chce bo są moje, to że moje doświadczenia są obce Twoim wyobrażeniom " jak się powinno myśleć o snach poprawnie" coż nie mam na to wpływu.

Po kilku twoich postach zauważyłem pewną rzecz. Często używasz pewnych pojęć a nijak się one mają do tego co reprezentujesz. Nikt tutaj nie mówi o tym jak masz zajmować się snami. Jeżeli natomiast używasz pojęć takich jak szamanka naprzykład, to wiedz, że pewne pojęcia zostały już zdefiniowane i wypadałoby się trzymać tego co określają. Nikt niema do ciebie pretensjii o twoje własne zdanie i poglądy na dany temat. Problem w tym, że używasz pojęć które nijak mają się do twojego spojrzenia na sprawę.
Każdy jest, kowalem własnego losu

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Pt wrz 11, 2009 10:36 pm

Oj chyba nie będziemy bo zwykle rozmawiam o snach z praktykami :D
Doświadczenia własne mnie bardziej interesują niż ilość przeczytanych książek.
Sugestia czytania o snach jest tym samym co sugerowanie aby ryba poszła czytać o wodzie.

A zupełnie OT masz świadomość, że starasz się wywołać konflikt ? Why ?

Muchomorowa Czarownica
Muchomorowa Czarownica

Post Pt wrz 11, 2009 10:42 pm

Wciąż idziesz w zaparte i tak jak już pisał noezb mylisz pojęcia i używasz ich tak jak Tobie jest to wygodne.

Skoro tak uważasz jak uważasz to Twoja sprawa, ale jeśli rozmawiasz z innymi używamy jakiś umownych pojęć, a Ty nimi żonglujesz, tak jak Ci pasuje.

Podszyszkownik muchomor

Post Pt wrz 11, 2009 11:57 pm

mimo płynności substancji jaką jest sztuka śnienia, szamanizm, czy jakkolwiek to nazwał, są terminy ogólnie przyjęte i proszę ich używać, bądź się nie wypowiadać, i nie siać zamętu
www.nibylandia.blogx.pl

Żółwiciel
Żółwiciel

Post So wrz 12, 2009 12:29 am

Oczywiście używamy pewnych określonych pojęć zaczerpniętych z literatury. Jeśli chodzi o śnienie to zasadniczo nie ma nic wspólnego ze snami. Śnienie nie jest również halucynacją, choć pewnie tak większość ludzi może orzec. Śnienie to stan percepcji, zdolność do operowania tym, co u Castanedy zostaje określone jako punkt połączenia. Te pojęcia są umowne. Śnienie to charakterystyczny stan świadomości. Mówię z premedytacją, że świadomości, bo w zwykłych snach świadomość jest wyłączona. Poprzez śnienie pokonuje się 7 umownych bram, przejść. Nie są to żadne drzwi ani wrota, pojęcie bram jest tutaj czysto abstrakcyjne. Skąd wiemy, że jest ich akurat 7? - Ta wiedza pochodzi od starożytnych czarowników, śniących, którzy te obszary zgłębiali i tworzyli owe kategorie.

Podszyszkownik muchomor

Post So wrz 12, 2009 3:32 pm

w medycynie, czy w psychologii czy jakiejkolwiek innej nauce są przyjęte terminologie i nikt się nie oburza na to. także tu są przyjęte jakieś normy, więc proszę się stosować. ogół jest dostępny dla wszystkich, więc niech wypowiedzi zrozumieją wszyscy
www.nibylandia.blogx.pl

Mecenas Sztuki
Mecenas Sztuki

Post So wrz 12, 2009 5:09 pm

BłękitnaSowa napisał(a):Nie masz wpływu ani na to co myśle, ani na to jak postrzegam szamanizm i śnienie, chcesz mnie zmusić abym przyjeła obcy mi system wyobrażeń - używając do tego przemocy.

Ja niemogę, padnę ze śmiechu. Ty nie rozumiesz. Nie chodzi o to żebyś zmieniła poglądy trzymaj je sobie tylko zmień słownictwo. Proste. To tak jakbyś przyszła i zaczęła się rozwodzić jakie to karty runiczne są zajefajne
. Rozumiesz? Są pewne rzeczy ustalone badane prze lata, nie możesz sobie tak poprostu wywracać wszystkiego do góry nogami i twierdzić, że masz do tego prawo. Oczywiście możesz, ale licz się z tym jaki będzie to miałoi wydźwięk. Trochę mniej arogancji. Kurde nie rozumiem cię, masz wiedzę i z tego co widzę umiejętności, mogłabyś wiele wnieść na to forum a tymczasem robisz jak robisz :/ Po co?
Każdy jest, kowalem własnego losu

Powrót do ŚNIENIE