Dyskusje o praktykach szamańskich i neoszamańskich. Miejsce, gdzie można podzielić się własnymi doświadczeniami, lub zapytać o radę.
Moderator: Kapelusznik
Qoudaris napisał(a):Cały czas rozmawiacie o już bardziej profesjonalnych sprawach, brakuje mi tu jednak podstaw. Napiszcie coś o podstawach, jak i od czego zacząć.
Qoudaris napisał(a):Cały czas rozmawiacie o już bardziej profesjonalnych sprawach, brakuje mi tu jednak podstaw. Napiszcie coś o podstawach, jak i od czego zacząć.
Strzygon napisał(a):Wyglada to nieco inaczej - ale same punkty dzialaja podobnie. Mysle,z e roznice moga byc spowodowane odmiennym rodzajem praktyki. Aktywne ejst zwykle to,c zego sie uzywa. A nieuzywane meisnie zanikaja. Wink
Alicja
Alicja
zjawa realna napisał(a):Skąd wziąłeś "czarną czakrę" - kwestia kolorów to w dużej mierze kultury, tradycji z którą jesteś zwiazany - w buddyzmie czerń jest związana z pustką, czyli naturą wszystkich rzeczy, a więc "czarna czakra" świadczyłaby o urzeczywistnieniu nauk na jakimś poziomie.
A w systemie zachodnim za to, symbolika czerni to brud, nieczystość, syf - czyli mogłaby świadczyć o jakimś mocnym zablokowaniu danej czakry, a nawet o ciężkiej chorobie. Kolorki są zdradliwe;)
Muchomorzysko
traveler napisał(a):Z magii draconskiej
Kot z Cheshire
ves napisał(a):Tak mi się skojarzyło a'propo płacenia za oświecenie![]()
"Ta stara i bardzo dobra zasada (którą zawsze przestrzegałem) była naprawdę właściwa do czasu, kiedy istniały rzeczywiste tajemnice. Lecz ja, otwarcie je wszystkie opublikowałem." Crowley - Magija bez łez
Kot z Cheshire
Nocny_Wyjec napisał(a):Gdzieś to było już omawiane chyba... mniejsza o to.
Nocny_Wyjec napisał(a):Za książkę Crowleya też trzeba zapłaci by ją mieć... no nie?
Nocny_Wyjec napisał(a):Nic nie jest za darmo, a jeśli takie się wydaje to zawsze okazuje się, że cena jest niewarta towaru.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość