Pan Gąsienica
Dyskusje o praktykach szamańskich i neoszamańskich. Miejsce, gdzie można podzielić się własnymi doświadczeniami, lub zapytać o radę.
Moderator: Kapelusznik
Pan Gąsienica
Żółwiciel
Muchomorzysko
Kot z Cheshire
belladonna napisał(a):
a moze bali sie naszej mocy i to dlatego tak zarzadzili? czyzby i tu panowal patriarchat?
lubie miec te dni tylko dla siebie. wtedy robie tylko to na co mam ochote.
Heidhr napisał(a):wiem również, że kobiety w tym czasie nie powinny przygotowywać posiłków mięsnych,nie tylko dla siebie ale i całej rodziny, inaczej ich śluzówka macycy nie będzie się prawidłowo złuszczać i mogą z czasem być poważne problemy np. dzisiejsza endometrioza.
Heidhr napisał(a):Wiem, że nie powinno się w tym czasie zbierac ziół, przygotowywać nalewek itp czy uczestniczyć w Szałasie Potów;
belladonna napisał(a):kiedys kiedy kobiety mialy wiecej czasu dla siebie mogly isc sobie na odosobnienie i tam wejsc w kontakt ze swoimi duchami. wiem ze u indian jakos tak bylo ze kobiety mialy specjalny szałas gdzie szły i tam siedzialy razem. oddawały krew ziemi. teraz niektore musza chodzic do pracy i skupiac sie na zarabianiu kasy dla tej calej machinerii. zrezygnowac z siebie. moze tez dlatego niektore czuja wtedy ból albo inne rzeczy typu pioruny. dla mnie to czas bramy. kontaktu. wglądu. lubie miec te dni tylko dla siebie. wtedy robie tylko to na co mam ochote.
Pan Gąsienica
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości