Muchomorzysko
Kolejna technika od Warnecka - koło runiczne
Koła mają wymiary 7,5, 17,8 i 25,4 cm.[/img]
Nie mogę tutaj podać znaczeń wszystkich run, do tego odsyłam do xiążki(którą można dostać przez eMule, nawiasem mówiąc) jednak generalnie technika polega na rozrzuceniu 9 tabliczek na koło, po czym zinterpretowaniu ich według miejsca, w którym leżą. Aby nie być gołosłownym, daję tutaj mój przykład:
„Pertho(we wszystkich IV elementach, sam środek): Dobrze nawiązywać nowe znajomości. Nie masz kompletnie pojęcia, co tak naprawdę dzieje się w tobie; musisz polegać na swoich wyliczeniach i eksperymentach, ale nie ufaj temu, co wiesz. Pojawią się nowe doświadczenia.
Othala(W,3): Jeżeli chodzi o społeczeństwo i wspólnotę, to dobry czas, by ryzykować.
Kenaz(koło Jeran, Ogień,2): Twoja praca jest twórcza.
Jeran(O, koło Kenaz, 2): Twoje starania wreszcie zaowocują.
Dagaz(p 2): Jeżeli chce zmienić swój byt materialny, to nie ma sensu. Działają tu przeciwstawne sobie moce.
Hagalaz - jednostka jest narażona na nieoczekiwane i nieprzewidywalne zdarzenia.
Eihwaz(O, p1,2): Może być tak, że zamykasz się na aktualne problemy, a także negujesz to, że inni mogą mieć swoje zdanie.
Algiz(p, 1): Należy wreszcie zdecydować za siebie.
Isaz(Z, 3): Jesteś rozczarowany”.
Et caetera. Interpretacja opiera się na indywidualnej sytuacji.
Na koniec zaznaczę, że ta technika jest bardzo dokładna, bo mówi o stanie ducha, emocjach i materialnych warunkach. Kto chce Runen-Welten Warnecka(auf Deutsch), niech śle PM, mogę dać.