medytacja dla początkujących

Jeśli coś Ci nie wychodzi, lub czegoś nie wiesz, a pragniesz zapytać to jest odpowiednie miejsce

Moderator: Kapelusznik

Pan Gąsienica
Pan Gąsienica

Post Śr paź 14, 2009 4:42 pm

medytacja dla początkujących

Niespecjalnie miałam pomysł, pod jaki dział to podczepić, jakby co to proszę o przeniesienie.

Moglibyście napisać coś o medytacji dla początkujących? Jakieś sprawdzone, proste techniki?(coby się wprawić trochę) będę wdzięczna.
'Żeby się czegoś nauczyć, trzeba słuchać. A ludzie są zazwyczaj zbyt zajęci wrzeszczeniem, żeby cokolwiek usłyszeć.'

Mecenas Sztuki
Mecenas Sztuki

Post Śr paź 14, 2009 5:42 pm

Tutaj opisałem kilka:
http://forum.shamanika.pl/viewtopic.php?t=966

Oczywiście są łatwiejsze medytacje, które również rozwijają, nie tak "suche" jak te. Natomiast te dobrze poznałem więc... ;)
Każdy jest, kowalem własnego losu

Pan Gąsienica
Pan Gąsienica

Post Śr paź 14, 2009 6:09 pm

Dzięki, dzięki :) Jakoś przeoczyłam. Jeśli ktoś jeszcze może coś polecić, niech napisze, z góry dziękuję. Będę próbować :D
'Żeby się czegoś nauczyć, trzeba słuchać. A ludzie są zazwyczaj zbyt zajęci wrzeszczeniem, żeby cokolwiek usłyszeć.'

Pan Gąsienica
Pan Gąsienica

Post N paź 18, 2009 3:11 pm

Od siebie dodam tylko żebyś nie skupiała się na wykonywaniu opisanych metod i ćwiczeń zbyt mocno. Chodzi o to byś zachowała elastyczność. Jeżeli cały czas będziesz myślała o tym, co robić teraz i na robieniu owego czegoś będziesz się skupiała, najprawdopodobniej nic Ci nie wyjdzie. Traktuj te teksty jako ogólne wskazówki i przykłady. Właściwą drogę odnajdziesz w sobie samej.
Szukam. discovery44 to mój pan a Promhyl Studies sux

Mecenas Sztuki
Mecenas Sztuki

Post N paź 18, 2009 4:26 pm

Dokładnie. Z czasem sama zobaczysz, że będziesz wymyślać i coraz to nowe "przełączniki" w umyśle :) Najważniejsza jest cierpkliwość ,nawet gdy opóścisz ćwiczenia to zapytaj siebie samej dlaczego to się stało, ale ćwicz dalej.
Każdy jest, kowalem własnego losu

Alicja
Alicja

Post Pn paź 25, 2010 3:11 pm

Re: medytacja dla początkujących

W moim przypadku najpierw przeczytałam całą dostępną literaturę w tym temacie, ale dopiero po kilku tygodniach zabrałam się za samą medytację.... wyszło całkiem nieźle, bo część wiedzy pozapominałam i nie skupiałam się tak bardzo na technicznych aspektach :)
Razem z biurem tlumaczen jedziemy odwiedzic kochana mamusię! :)

Marcowy Zając
Marcowy Zając

Pochwały: 1

Post Wt paź 26, 2010 9:39 am

Re: medytacja dla początkujących

A ja medytowałam całe zycie nawet nie wiedząc, ze medytuję. Dowiedziałam się co robię jak poczytałam o medytacji, bo chciałam zaczać medytować. :lol:
Jeśli do wody, ognia, ziemi i wiatru dołożymy miłość, powstanie energia.
Nazwę ją kosmosem. I założę własny.

http://www.ezodar.blogspot.com/
http://www.ezodar.pl

Powrót do HELP