Futhark od kogoś

Medytacje z runami. Wasze pomysły, ciekawe techniki, doświadczenia. Praktyczne wskazówki.

Moderator: Kapelusznik

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Pt paź 02, 2009 3:25 pm

Co jeżeli mam gotowy futhark? Ale nie robiony przeze mnie?
(Ale bardzo mi się podoba, przypadł mi do gustu i z pewnością, sam nie zrobię lepszego.) Czy mogę zastosować się do Twoich rad Noezb używając tego Futharku?

Mecenas Sztuki
Mecenas Sztuki

Post Pt paź 02, 2009 3:29 pm

Tak tylko najpierw musisz go oczyścić. Jest wiele sposobów na oczyszczanie. Musisz wziąć pod uwagę tworzywo z jakiego jest zrobiony. Drewnianego nie włożysz do ziemi na 24h :P Za to do kubka z solą już możesz. Jeżeli masz za sobą trochę praktyki to możes użyć kadzidła silnie wizualizując przy okadzaniu oczyszczanie się futharku.
Każdy jest, kowalem własnego losu

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Pt paź 02, 2009 3:35 pm

Sól wydaje się bardziej praktyczna. Hm. Thx za pomoc w ogóle. Na bank będę miał jeszcze wiele dziwnych pytań, więc uzbroicie się w anielską cierpliwość do mnie. :)

Dżabersmok
Dżabersmok

Post Pt paź 02, 2009 4:13 pm

noezb napisał(a):Tak tylko najpierw musisz go oczyścić.

Jeśli wiesz kto zrobił futhark i energia ci pasuje, nie musisz oczyszczać futharku. Zwłaszcza, jeśli zrobił go dla ciebie ktoś, komu ufasz. No chyba że chcesz go oczyścić.

Oczywiście futhark musi być wcześniej nieużywany, nowy, nie poświęcony przez osobę, od której dostałeś futhark. ;)
..............................Obrazek..............................
„Wszystkie rzeczy pojawiają się w określonej kolejności czy też, inaczej mówiąc, płyną strumieniem. Zdając sobie z tego sprawę, wiemy, w jaki sposób przerwać procesy negatywne, a inicjować i wspierać pozytywne.” Tenzin Wangyal Rinpocze

Mecenas Sztuki
Mecenas Sztuki

Post Pt paź 02, 2009 4:18 pm

Dream napisał(a):Jeśli wiesz kto zrobił futhark i energia ci pasuje, nie musisz oczyszczać futharku. Zwłaszcza, jeśli zrobił go dla ciebie ktoś, komu ufasz.

Wiesz, ale ten ktoś pracując nad nim pakował w niego swoją energię mimowolnie no i to że mu ufa niekoniecznie może znaczyć , że nieświadomie brudów nie nakładł na niego. Oczyszczanie nie jest ciężkie, więc nie zaszkodzi go zrobic. Oczywiścei koniec końców zależy to od osób zainteresowanych jak mówisz. Ja tu tylko generalizuje ;)
Każdy jest, kowalem własnego losu

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Pt paź 02, 2009 4:57 pm

1. Nie ufam tej osobie w nawet, najmniejszym stopniu.
Są kupione, ale wiem kto je zrobił.
2. Teoretycznie ich nie używał. A co jeśli ktoś używał wcześniej danego Futharku, a później przechodzi on w nowe ręce? Zwykłe oczyszczenie wystarczy?
3. Czy sól nie uszkodzi w żaden sposób drewna?
4. Nie wiem z jakiego drewna jest ten Futhark. Czy to będzie mi bardzo przeszkadzało w praktyce?

Dżabersmok
Dżabersmok

Post Pt paź 02, 2009 6:25 pm

Azar napisał(a):1. Nie ufam tej osobie w nawet, najmniejszym stopniu.

No to już od razu skazuje futhark na oczyszczanie. Choć ja nie kupiłbym futharku od osoby, której nie ufam nawet najmniejszym stopniu. ;)

Azar napisał(a):2. Teoretycznie ich nie używał. A co jeśli ktoś używał wcześniej danego Futharku, a później przechodzi on w nowe ręce? Zwykłe oczyszczenie wystarczy?

Trudna sprawa. Teoretycznie zwykło się traktować futhark jako coś osobistego. Używany przez kogoś po prostu byłby dla mnie bezużyteczny. Chyba że dostałbym go na prawdę od przyjaciela i runisty. Ale w twoim przypadku to odpada.

3. Czy sól nie uszkodzi w żaden sposób drewna?

Zależy jak zabezpieczone są tabliczki. Właściwie nic mu się nie powinno stać. Dla sprawdzenia możesz włożyć jakikolwiek kawałek drewna;)

Azar napisał(a):4. Nie wiem z jakiego drewna jest ten Futhark. Czy to będzie mi bardzo przeszkadzało w praktyce?

Bardzo może nie, ale ja chciałbym wiedzieć z czego jest zrobiony mój futhark. Choć główny (aktualnie mam ich 6) futhark którego używam teraz jest z drewna, którego gatunku nie znam. Wybrałem go ze względu na konkretne drewno. Z jednej gałązki mam dwa futharki - jeden normalny i jeden lustrzany, z dwóch końców gałązki.

A kto robił twój futhark? Tzn gdzie go kupiłeś?
..............................Obrazek..............................
„Wszystkie rzeczy pojawiają się w określonej kolejności czy też, inaczej mówiąc, płyną strumieniem. Zdając sobie z tego sprawę, wiemy, w jaki sposób przerwać procesy negatywne, a inicjować i wspierać pozytywne.” Tenzin Wangyal Rinpocze

Kot z Cheshire
Kot z Cheshire

Post Pt paź 02, 2009 9:34 pm

1. Na szczęście on ich nie używał, produkcja raczej masowa ;]

2. Kupiłem go w serwisie internetowym. Mrooczlandia ;]
Robota mruczka, sekciarza ;]

Powrót do PRAKTYKA