JeloN56 napisał(a):ja jednak mimo braku większego doświadczenia myślę ze "wyrd" to nie jest wcale zbędna runa.. bo moze przecież oznaczać ze nie otrzymamy podpowiedzi/odpowiedzi.. a skąd nasza próżność w myśleniu ze musimy otrzymać odpowiedz? jest błędna.. i wg mnie to jest potrzebna runa..
Kwestia praktyki. Runy zawsze mówią, tylko nie zawsze można zrozumieć układ, przekaz. Jeśli ktoś chce w swojej praktyce założyć, że niektóre pytania pozostaną bez odpowiedzi, wówczas np przy rzucie może odwrócone (rewers) tabliczki odczytywać jako "puste" runy. Nie powinieneś uważać, że jest potrzebna, jeśli teorii nie poparłeś praktyką. Runy nie znoszą teorii bez poparcia. Wszelkie teorie wychodzą w praniu.
JeloN56 napisał(a):jest potrzebna żeby nie okazywać braku szacunku przez ta pewność pytanemu..
Ja bym powiedział, że dodanie pustej runy jest raczej brakiem szacunku względem run. Poza tym z doświadczenia wiem, że runy są bezceremonialne, jeśli chodzi o okazywanie szacunku pytającemu.

noezb napisał(a):Dobrze by bylo gdybys przy swoich nastepnych wypowiedziach nie wypowiadal sie autorytatywnie skoro sam podkrelasz ze nie masz doswiadczenia w tej dziedzinie.
E tam, noezb, ja poznaję runy chyba od 7 lat i też mi się zdarza wypowiadać autorytarnie, a jakoś nie czuję, żebym miał monopol na właściwe zrozumienie run.

No ale fakt faktem, że jeśli o runy chodzi, wiedzę zdobywa się w praktyce.