Sny i prekognicja

Tradycja śnienia, doświadczenia, praca

Moderator: Kapelusznik

Wed

Pan Gąsienica
Pan Gąsienica

Post Cz paź 01, 2009 10:27 pm

Zapewne wyrwe się tutaj wogle ni z gruszki i do końca nie wiem czy nawiąże do pierwszego, startowego posta
(troszke czuje się wyobcowany pomiędzy tak oczytanymi fachowcami)
Swoje sny podzieliłem na kilka rodzai. Obok tego dość dziwnego bełkotu, zapominanego przezemnie odrazu i będącego odwzierciedleniem rzeczywistości lub snów będących rozwiązywaniem bieżaących problemów dnia codziennego trafiają się te Inne sny, nie są one dość częste, a wśród nich trzy najważniejsze kategorie:
- sny prorocze: sny o rzeczach, które się zdarzą, zaistnieją w bliżej nieokreślonej przyszłości (kilka godzin, kilka dni, kilka tygodni itd) bardzo często występuje w nich przewodnik (nazwany przeze mnie aniołem, choć jest to tylko taka nazwa) jest on narratorem do pokazywanego zdarzenia, przeważnie kpi ze mnie wyśmiewając moją niewiedze lub ignorancje zdarzeń przyszłych, no jest raczej ironiczny - jeśli mam taki sen dokładnie wiem, że takie coś się zdarzy, ale do końca nie wiem jaka jest potrzeba istnienia takich snów, nic nie można zrobić, a pozostaje jedynie kac moralny nad swoją niemocą (chyba,że zostane obiektem doświadczalnym dla obcych wywiadów wojskowych - jak w przypadku snu o WTC, którego obraz widziałem 14 dni wcześniej), (miałem również sny o zdarzeniach, które się staną, o takiej samej treści jak inne osoby, ale tej treści nie mogliśmy rozszyfrować do czasu zaistnienia zdarzenia -np, zagrożenie życia jednostki)
- sny prorocze dotyczące mnie osobiście j.w. , jestem ich uczestnikiem, nie z pozycji zewnętrznego obserwatora (bardzo rzadkie są te sny) - traktuje je troche jak wskazówke na przyszłość

tak właściwie obydwie kategorie snów nijak się mają do wykorzystania w życiu (przynajmniej moim) są takim filmem z przyszłości i niczym więcej, jedynie jaka nauka z nich płynie dla mnie to istnienie równoległych światów, ale może kiedyś da się z tego skorzystać w jakiś sposób

- sny będące przekazem, symboliczną wskazówką, takim małym psztyczkiem, który przeważnie jest pomocny w najblizszym czasie na drodze, to wskazówka nie będąca instrukcją, ale raczej pokazanie jakiegoś sposobu, nowej ścieżki, takie zrzucenie zasłony z zakrytego do tej pory obrazu
Tak do końca nie jest pewne w, których wojnach po, której stronie walczyli nasi przodkowie

Wed

Pan Gąsienica
Pan Gąsienica

Post Śr gru 30, 2009 9:04 pm

Ktoś tu nieżkle zamieszał robiąc z mojego postu z innego tematu post startowy, ale korzystając z okazji....
zacytuje wypowiedż Lamy Ole Nydahl-a na temat snów popołudniowych, z którym się zgadzam na maxa

"myślę, że sny popołudniowe są tak naprawde rodzajem stanu medytacjnego. Jeśli zaśniecie po południu to jest to raczej stan świadomości i zrozumienia. W tym czasie mam bardzo niele snów, wtedy przez moment wiele się dzieje, wystarczy pięć minut by zejść poniżej poziomu snów.
Moja babka, w czasach, kiedy nie było budzików kładła się z cięzkim pękiem kluczy w ręku trzymając je nad miską, w momencie gdy zasypiała klucze wypadały z jej ręki do miski i budziły ją"
Uwielbiam taka jazde na granicy świadomości i snu, takie wyłączenie na ułamek sekundy, w którym to ułamku sekundy z rzeczywistości dzieje się niesamowicie wiele w świecie snu, zrzucam też z siebie zmęczenie.
(nie polecam praktykowania w czasie prowadzenia pojazdów, zdarzyło się )
Tak do końca nie jest pewne w, których wojnach po, której stronie walczyli nasi przodkowie

Post So sty 02, 2010 2:52 pm

ja mam generalnie rzadko sny ale jeśli9 mi się coś przyśni to nigdy nie jest to sen przypadkowy. Najczęściej maja one wymiar symboliczny i poprostu jestem przed czymś ostrzebana.Czasem także jest to objasnienie jakiejś bierzącej sytuacji "dane mi" na moją prośbę- ale nie zawsze.
Ostatnio jednak często przychodzą do mnie zmarli "różnej maści"- od zmarłych z mojej rodzimy do zupełnie obcych mi ludzi. I tu moje pytanie: czy to znaczyk, że moge moge mieś coś wspólego ze światem szamanskim?? długo szukałam czegoś/kogoś co/kto by mi w jaki kolwiek sposób mogło pomóc je zrozumieć.

jesli chodzi o sam szamanizn jestem totalnym laikiem wiec wdzeczna bede za każdy rodzaj pomocy:)

Muchomorowa Czarownica
Muchomorowa Czarownica

Post So sty 02, 2010 3:13 pm

nikimi napisał(a):Ostatnio jednak często przychodzą do mnie zmarli "różnej maści"- od zmarłych z mojej rodzimy do zupełnie obcych mi ludzi. I tu moje pytanie: czy to znaczyk, że moge moge mieś coś wspólego ze światem szamanskim??

Być może jesteś kimś w rodzaju medium, ale co nie znaczy że musisz być powiążana ze "światem szamańskim".
Zdolności nie czynią nas w tym przypadku od razu szamanami.
http://shamanika.pl

Post So sty 02, 2010 11:55 pm

a ja można sie zoriętować czy "zostało się wybranym" czy niekoniecznie???

Muchomorowa Czarownica
Muchomorowa Czarownica

Post N sty 03, 2010 12:36 am

Samemu łatwo się zaplątać, powinnaś porozmawiać o tym z kimś, bardziej dogłębnie niż tylko na przykładzie sennych "odwiedzin". ;)
http://shamanika.pl

Post N sty 03, 2010 2:13 am

mhm :)
dzieki za pomoc:)

Wed

Pan Gąsienica
Pan Gąsienica

Post N sty 03, 2010 1:49 pm

Jest kilka mądrości, kilka przysłów, kilka powiedzeń....
'usiądż na brzegu rzeki i poczekaj, aż spłyną nia ciała twoich wrogów"
"przyjdzie czas nauczyciel sam się znajdzie"
itd, itp
otaczający nas świat wkręca mimo woli w w niesamowitą spirale prędkości życia, niecierpliwie, chcąc czy nie poddajemy się temu pędowi i nie jest ważne czy to jest dobre czy złe, ale czasami warto zrobić sobie przerwe w tym pędzie, zrobić jakąś kilkudniową przerwe, zacząć robić nic (nie nic nie robić), osobiście jestem zdania, że człowiek jest na tyle mądry, ze w większości przypadków umie odpowiedzieć sam sobie na wiele dziwnych pytań (oczekiwanie odpowiedzi od innych to: 1. w pewien sposób zrzucanie odpowiedzialności z siebie 2. narażanie się na ryzyko uzyskania nie zawsze prawdziwej informacji) - twierdze, że mądrość jest w nas samych), czasami wystarczy głośno zadać pytanie (na tyle głośno by dotarło jego sens do naszego mądrego wnętrza) by usłyszeć odpowiedż,
zasami taką odpowiedzią są na zadawane pytania nasze sny...
Ale już samo zadawanie pytań znamionuje osoby je zadające w szarej masie niezadających, ważne jest też to by nie zostać jedynie "zbieraczem informacji", jest taka kategoria ludzi, ważne by odpowiedzi zostały właściwie wykorzystane.

Alicja
Alicja

Post N mar 21, 2010 8:46 pm

prekognicja snów

Witam

Z uwagą przeczytałem twój ostatni post . Chciałbym wymienić kilka spostrzeżeń na ten temat .
Żeby było łatwiej podaje meil eko243@wp.pl
gg: 2351701

Czekam na kontakt

Pozdrawiam
Krystian

Dodano 7 minut temu:

Hey

Z uwagą przeczytałem twój post , chciałbym wymienić kilka spostrzeżeń na ten temat .
Jeśli nie masz nic przeciwko podaje meil : eko243@wp.pl
gg: 2351701

Pozdrawiam
Krystian

Pan Gąsienica
Pan Gąsienica

Post Pn mar 22, 2010 9:29 am

Jak wymienisz na forum, to wszyscy skorzystają :)
'Żeby się czegoś nauczyć, trzeba słuchać. A ludzie są zazwyczaj zbyt zajęci wrzeszczeniem, żeby cokolwiek usłyszeć.'

Powrót do ŚNIENIE