Demon w swiecie nizszym

Doświadczenia z podróży do światów: górnego, środkowego i dolnego.

Moderator: Kapelusznik

Żółwiciel
Żółwiciel

Post Pt cze 13, 2008 7:23 pm

Gdy wchodziłem do świata dolnekgo otwarłem czakre 3oka i korony zobaczyłem tak jagby demona był przeżroczysty ekko szary niemiał oczu i miał wielkie usta z kłami zaatawował mnie prosto w brzuch pojawił się mój totem wilk i zaczoł z nim walczyć a ja uciekać może mi ktoś powiedzieć co to było

Dżabersmok
Dżabersmok

Post So cze 14, 2008 3:21 am

Jak dla mnie to trafiłeś na gościa, który chciał ci nakopać. Z jakich powodów, tego nie wiem. Może miał zły dzień, albo taką naturę. Btw, jakoś ja nigdy nie trafiam na takich ziomków, chyba że na strażników. Eh, normalnie czasem można umrzeć z nudów <ziewa>
No ale tak to bywa. To tak jakbyś wszedł do miasta, którego nie znasz i nie wiesz w których dzielnicach lepiej się nie pokazywać, jeśli nie znasz odpowiednich osób w dzielnicy.
..............................Obrazek..............................
„Wszystkie rzeczy pojawiają się w określonej kolejności czy też, inaczej mówiąc, płyną strumieniem. Zdając sobie z tego sprawę, wiemy, w jaki sposób przerwać procesy negatywne, a inicjować i wspierać pozytywne.” Tenzin Wangyal Rinpocze

Post Pn cze 16, 2008 8:32 pm

oo, to ja ostatnio spotkałam niemiłego demona w świecie niższym, a dokładniej - w berlińskim metrze.
Jechałam sobie sama ok 3 nad ranem, i jakiś koleś, ok 40, mały, chudy i z nieprzytomnością w oczach zaczyna coś do mnie nawijać po niemiecku. Grzecznie odpowiadam po angielsku, że nie rozumiem i nie mówię po niemiecku (po niemiecku znam dosłownie 2 słowa - czyli nic ;p) - nic go to nie zraziło, dalej chodził za mną z wyrazem determinacji na twarzy i coś nawijał. Odwracałam się tyłem, gestykulowałam - zero efektu - dalej trajkotał po niemiecku. Wsiadł ze mną do metra, próbował usiąść prawie mi na kolanach (nie było miejsca), potem jak się zrobiło miejsce, to faktycznie prawie usiadł - na co zareagowałam dosyć gwałtownie, znalazłam sprzymierzeńca w postaci rosłego dżentelmena i poszłam gdzie indziej mieszając się z tłumem. W sumie szkoda, że nic nie rozumiałam :]

Post Pn cze 16, 2008 8:42 pm

Delvision, no tka sie czasme zdarza jak sie trafi na jakeigos malo sympatycznego typa. Zrob sobie bron albo zdobadz ja i zacznij jej czasem uzywac, a poczujesz sie lepiej w tego typu sytuacjach. Duchy pomocnicy tez sie przydaja.
Bdw wlasnie dlatego tez dobrze miec totem, bo bez niego moze byc "nieciekawa sytuacja" (jak to mawiaja buddysci).

Post Wt sie 10, 2010 11:16 pm

Re: Demon w swiecie nizszym

Odświeżę...

A jak interpretować sytuację, w której tłum duchów rzuca się na Ciebie z niewiadomych powodów?

Muchomorowa Czarownica
Muchomorowa Czarownica

Post Wt sie 10, 2010 11:37 pm

... odpowiedź będzie krótka ;)

bo "wszedłeś" na ich teren
http://shamanika.pl

Post Wt sie 10, 2010 11:43 pm

Zdarzała Wam się taka sytuacja? Jak mam to rozumieć? Nie chcą, bym tam przebywał? Nie chcą, bym odbywał podróże szamańskie? Nie akceptują mnie?

Muchomorowa Czarownica
Muchomorowa Czarownica

Post Wt sie 10, 2010 11:50 pm

Przyczyny mogą być naprawdę rożne, czasami samo przebywanie w określonych miejscach może być zagrożeniem.
Co do akceptacji, to zapewne szerszy temat. Wniosek trzeba liczyć się z ryzykiem i mieć oczy otwarte.

Muchomorzysko
Muchomorzysko

Post Wt sie 10, 2010 11:51 pm

Qoudaris napisał(a):Zdarzała Wam się taka sytuacja? Jak mam to rozumieć? Nie chcą, bym tam przebywał? Nie chcą, bym odbywał podróże szamańskie? Nie akceptują mnie?

Każda odpowiedź jest dobra. Zależy od sytuacji. A może to jeden duch. Nie wiem pogadaj z nimi pokonaj je... pokombinuj
"Ten, który walczy z potworami powinien zadbać, by sam nie stał się potworem. Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas." F.Nietzsche

Gdy uczeń jest gotowy nauczyciel sam się znajdzie

Post Śr sie 11, 2010 12:02 am

Mam nadzieję, że w śnie rozjaśni mi się ta sprawa. A jeśli nie, to już będę wiedział, w jakiej intencji odwiedzić świat niższy jutro.

Dziękuję za odpowiedzi.

Marcowy Zając
Marcowy Zając

Post Śr sie 11, 2010 3:45 pm

Śniący napisał(a): bo "wszedłeś" na ich teren

Myślałem że nasze tereny się wzajemnie przenikają i są wspólne?
Zgłaszam swoją kandydaturę do usunięcia profilu :)

Muchomorowa Czarownica
Muchomorowa Czarownica

Post Cz sie 12, 2010 11:35 am

Światy się przenikają, ale to nie znaczy że są "wspólne" gdyby tak było, mówiąc delikatnie było by niezłe zamieszanie.

Powrót do PODRÓŻE DO ŚWIATÓW